Selecteer een pagina

ASIEL
Een vreemd, omgevallen huisje met een laag hek eromheen, een zonderling koppel en een verzameling bizarre mechanische beesten.

In 2014 opende Babok ‘Asiel’, een opvangplek voor verwaarloosde en afgedankte huishoudelijke apparaten. Je kent ze wel, die slachtoffers van de consumptiemaatschappij: Gereedschappen, keuken machines en schoonheidsapparaten die werkeloos in de kast liggen en waar je nooit meer naar omkijkt. Babok geeft ze een tweede leven door ze om te bouwen tot (machinale) wezens met een dierlijk karakter.

Het publiek wordt uitgenodigd om zich binnen de omheining te begeven en kennis te maken met de uiteenlopende bewoners van ‘Asiel.’ Een vervreemdende verzameling schattige, agressieve, grappige en enge dieren. Sommigen zijn vooral hulpeloos of lawaaierig, anderen blijken onverwacht handig en bruikbaar. Rijdende keukenmixers, een koeketende decoupeerzaag, dansende boenmachines, een voetbalwedstrijd tussen ijsmachines of een machinaal vervaardigd perfect broodje hagelslag. De relatie met de spullen in huis wordt voorgoed verbeterd.

In Asiel verandert de straat in een bewegende, interactieve speeltuin. Asiel is beeldend en interactief objecttheater
over de haat / liefde verhouding tussen mens en machine.

Sinds 2013 is Asiel meer dan zestig maal gespeeld en te zien geweest op festivals in heel Europa. Vanaf 2019 is Asiel helaas niet meer beschikbaar.

https://vimeo.com/80930837
https://vimeo.com/81390767